• Recreatiehaven Broekhorn, een moderne haven met uitstekende voorzieningen. Er is altijd wat te beleven.
  Recreatiehaven Broekhorn

  Recreatiehaven Broekhorn, een moderne haven met uitstekende voorzieningen. Er is altijd wat te beleven.

 • Natuurgebied de Oosterdel vanaf de Recreatiehaven.
  Natuurgebied de Oosterdel

  Natuurgebied de Oosterdel vanaf de Recreatiehaven.

 • Bekijk de prachtige haven. Laat je verwonderen door mooie boten en de gemoedelijke sfeer.
  Recreatiehaven Broekhorn

  Bekijk de prachtige haven. Laat je verwonderen door mooie boten en de gemoedelijke sfeer.

 • Een mooie blik op onze Recreatiehaven!
  Luchtfoto Recreatiehaven Broekhorn

  Een mooie blik op onze Recreatiehaven!

Mediterranee, nee, nee

Mediterranee

Mediterranee, nee, nee

Het weer is ons goedgezind. Met je ogen dicht waan je je aan de Mediterranee. Maar helaas of gelukkig is het veel dichterbij. Laten we hopen dat dit weer lange tijd zo blijft of minsten het gehele vaarseizoen.

Goed nieuws voor onze campergasten!

Goed nieuws is nooit verkeerd! Sinds kort hebben wij onze 4 staanplaatsen uitgebreid naar 6 staanplaatsen. Bovendien hebben onze vrijwilligers de plekken een kwartslag gedraaid zodat iedereen zijn camper wat makkelijker kan neerzetten.

Reserveringen

Gezien de grote vraag en belangstelling om een of meerdere nachtjes bij ons door te brengen zijn de plaatsen meestal bezet. Reserveren doen we niet maar u kunt natuurlijk wel onze dienstdoende havenmeester bellen voor meer informatie. Dat telefoonnummer treft u aan op deze pagina.

Nieuw en/of aangepast op onze site

We hebben een paar kleine wijzigingen aangebracht en wat zaken beter geordend. Althans dat vinden wij. Onder de pagina Contact ziet u nu ook de Reisverslagen en/of verwijzingen van onze ligplaatshouders. Makkelijk te vinden dus.

Onder Home hebben we ook wat gedaan. Daar ziet u de pagina Bestuurstafel met de linkjes naar belangrijke documenten zoals onze “Privacyverklaring” en ons Havenreglement. De bedoeling is dat hier te zijner tijd meer bestuur mededelingen en documenten komen te staan. Een vaste plek in plaats van verstopt onder een linkje. Wel zo gemakkelijk!

Tot slot hebben we de pagina met allerlei linkjes wat opgeruimd zodat het allemaal wat overzichtelijker wordt voor u. Hier treft u ook onze informatie aan over de zogenaamde Convenanthavens voor schippers en campers.

Waterwegen en obstakels

Het blijft opletten voor iedereen die naar het zuiden wil. De Maas is een zorgenkindje. Er zijn vele werkzaamheden en soms lopen die wat uit Maar ook Nederland gaat knutselen aan de waterwegen en de kunstwerken. Even opletten dus.

Van een bevriend Linssen schipper kregen we dit obstakel nog door op de Maas nog door. Het goede nieuws mag er ook zijn. De vlaaieneters hebben in Limmel de klus geklaard en die keersluis is weer geheel operationeel.

In Noord Holland kennen we het dorp Broek op Langedijk (BOL) met de Broekerveiling waar in het verleden diverse koolsoorten werden geveild. Vanuit de Recreatiehaven Broekhorn kijken we uit over een prachtig natuurgebied dat slechts beperkt toegankelijk is. Met kleine (bij)bootjes, bij voorkeur elektrisch aangedreven kun je daar varen. Je gaat dan bij BOL het sluisje door om te genieten. Of je neemt een rondvaart / huurt een boot bij de Broekerveiling. De sluis naar het Oosterdel is sinds kort weer volop in bedrijf na onderhoudswerkzaamheden.

Gesprokkeld nieuws

Duitsland – Mittellandkanal

We blijven nog even bij het reizen. Al eerder hebben we een berichtje geplaatst over het Mittellandkanal in Duitsland. Toen ging het over de streek bij Hannover. Nu is er een nieuw artikel verschenen dat het kanaal beschrijft rondom Minden. Hier wordt ook aanbevolen om eens een fietstocht te maken langs het kanaal of de regenrivier de Weser. Vanaf de Silver-Lining hebben we dit al verschillende keren gedaan en dat bevalt uitstekend. Wist je dat er langs alle kanalen en vaarwaters bijna altijd wel een fietspad ligt?

Doe je dit met je schip of wacht je even af?

Van de Telegraaf. Soms droom je wel eens wat. Kwam zomaar uit het niets op ons af. Was best even schrikken en stuiteren. Een dal en dan 23 meter omhoog. Wat een lift en een mooi uitzicht. Sturdy Silver vermaakte zich opperbest! Met wat vraag je je af?

Varen doe je samen

Soms wordt je er knettergek van. En dan bedoel ik allerlei vaarregels die elkaar soms tegen lijken te spreken. Gelukkig hebben we Varen doe je samen waar je heel veel informatie aantreft, met name ook voor jou als pleziervaarder. Want weet jij nou echt hoe het moet en gaat bij een brug?  

Drie miljoen euro subsidie Provincie Noord-Holland voor vaarverbindingen inclusief faciliteiten naar recreatieve bestemmingen

 

Informatie over varen in de Zaanstreek in lokaal magazine ‘Ervaar de Zaanstreek’ gedistribueerd via verenigingen, jachthavens, winkels en sluizen

Drie mensen uit zee opgepikt na afbreken kiel op ondiepte voor Belgische kust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Route & Contact

Contact met ons? Bel met onze havenmeester via +31 (0)6-372 88 325. Of liever veilig een e-mail verzenden? Dat kan via onze contactpagina.

Faciliteiten

Lees hier meer over de moderne faciliteiten die u kunt verwachten van een nieuwe haven.

Over ons

De omgeving leent zich uitstekend voor vaar-, wandel- en fietstochten. Ook een trailerhelling is in de directe nabijheid (200 m) van de haven.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de praktische zaken? Wat u kunt verwachten? Of over de regio? U leest er alles over in de veelgestelde vragen.